bjørn sidder foarn computeren pga søvnløshed

10 måneder siden |  0 comments  |  Nyt om Livsstil

Søvnløshed er ikke et unormalt fænomen for mange danskere. Flere oplever at ligge og vende og dreje sig nat efter nat, hvilket i længden kan have store konsekvenser. Fænomenet kan skyldes mange ting, men det ses ofte, at det opstår i forbindelse med stressede perioder. Alle bekymringerne har det med at dukke op, når man lægger sig til ro, og det kan være svært at bryde den onde spiral.

Et dårligt sovemiljø kan ligeledes være skyld i søvnproblemer. Har man de forkerte temperaturer i værelset eller er rummet for lyst, så kan man nemt få en urolig nattesøvn. Det samme sker, hvis man bruger sin seng til alle mulige andre ting end at sove. Hjernen vil i det tilfælde straks associerer soveværelset med et sted, hvor man skal være vågen. Det går i sidste ende ud over den gode søvn, som er så essentiel for en velfungerende hverdag.

Initiativer mod søvnløshed


Der findes mange gode råd og initiativer, som man kan indføre i hverdagen for at slippe af med sin søvnløshed. Skyldes problemet stress, så giver det sig selv, at det første skridt på vejen er at få mere ro på. Man skal lære at skelne mellem arbejde og fritid, så man kan give slip på de arbejdsrelaterede tanker ved sengetid.

Har du til gengæld mistanke om, at søvnproblemerne skyldes de ydre omstændigheder, skal situationen gribes anderledes an. Det første man skal sikre sig er, at den seng man lægger i passer til ens specifikke behov. Sover du bedst i en blød seng, så invester i sådan en og omvendt invester i en hård seng, hvis den passer bedst til dig. Temperaturen kan også være en vigtig faktor. Soveværelset må ikke være for varmt, så sørg for at få luftet ud og lad vær med at skrue helt op for radiatoren, selvom det er hundekoldt udenfor.


Silkesengetøj kan være løsningen på problemet.


Materialet man sover i kan også have stor betydning. Lagen og sengetøj skal gerne være blødt og rart at ligge i, så sengen bliver et sted, man har lyst til at være. Her er silkebetræk et rigtig godt bud. Det føles behageligt mod huden og kan få enhver til at have lyst til at synke ned i det. Dertil har silken også flere fordele. Bakterier og støvmider trivedes f.eks. ikke i silke, så man kan være sikker på at sove i et hygiejnisk miljø. Samtidig er silke et åndbart materiale, som gør, at det regulerer temperaturen, alt efter om det er varmt eller koldt. Silken giver altså utrolig gode forudsætninger for en god nats søvn. Tænker du, at silke kan være løsningen på din søvnløshed, så kan pudebetræk af økologisk silke fås ved at klikke på linket. Silke sengetøjet kan også købes på faktiskpraktisk. Der mangler altså ikke muligheder for at anskaffe sig silkesengetøj. Det gælder bare om at investere i det så hurtigt som muligt, så man kan komme tilbage til den problemfrie søvn.EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Derfor skal du vælge cyklen

1 år siden By FagBogInfo 3 Comments

Danmark er et cykelland. Noget vi bør være stolte af. I princippet er vi kun overgået af Holland som cykelnation. Det er vigtigt at bringe cykelgenerationen videre, da det fører så mange positive ting med sig. Det er ikke kun godt for helbredet, at...

Pas godt på hus og maskiner

9 måneder siden By FagBogInfo 0 Comments

Man skal huske at passe godt på sine ting. Det gælder i særdeleshed de ting, som man er rigtigt glad for, eller som måske koster mange penge. Dit hus og dine maskiner er selvfølgelig oftest i høj grad med i denne kategori. Det kan ofte svare sig at g...

Flere bruger pengespil på nettet som underholdning

1 år siden By FagBogInfo 0 Comments

Er det socialt acceptabelt at spille? Det har været socialt acceptabelt at spille for underholdningens skyld i mange år. Tænk bare på en slåskamp i det vilde vest. "Fem cents på ham i den grønne trøje!" "Ti cents på ham med kasketten!". Til byfester...