3 uger siden |  0 comments  |  Nyt om Teknologi

Programmering for børn er et af de brandvarme taleemner, der hyppigt bliver debatteret i medierne af politikkere og specialister. Lige meget om du overvejer at melde dit barn til et programmeringskursus for børn, eller om du allerede har gjort det, så kan denne artikel hjælpe med at forklare hvorfor dit barn og hans klassekammerater bør lære at programmere.

Politikkerne mener at programmering er vigtig for børn

I Danmark har undervisningsminister Merete Riisager (LA) også startet et projekt med ”teknologiforståelse”. Dette projekt skal bidrage til at alle danske børn lærer at programmere, som er Riisagers ønske. Teknologiforståelse er en del af den treårige forsøgsordning, som startede i august 2018 på 40-50 skoler, som skal være med til at afgøre om hvordan kodning skal undervises i skolen.

I Norge har de været i gang i længere tid med et lignende projekt med programmering. Siden 2016 har 146 ungdomsskoler, som er fordelt i 53 norske kommuner, været en del af et projekt hvor programmering er et valgfag og projektet kører ind til 2020.

Dette er blot to eksempler, der indikerer at programmering vil blive en fast del af børnenes undervisning i den nære fremtid. Det er tydeligt at politikerne ønsker at børnene lærer kodning, så hvorfor vente til forsøgsordningen er slut? Du og dit barn kan ligeså godt være på forkant og starte med programmeringen i dag.

Programmering bidrager til bedre forståelse i skolen

Mens det bliver debatteret om hvordan programmering bliver en del af skoleskemaet, så kan kodning også have stor indflydelse på børnenes deltagelse i andre skolefag. Takket været kodning kan børn blandt andet blive bedre til matematik, da kodning hjælper børnene med at visualisere abstrakte koncepter og dette kan bidrage til at børnene er mere kreative i matematiktimerne.

Der er også mange der sammenligner kodning med fx at lære tysk eller fransk og siger at det er som et sprog for sig selv. Derfor kan børnene blive bedre til såvel verbal som skriftlig kommunikation, når de sætter sig ind i den logiske kommunikation i kodning. Det vil sige at kodning kan gøre at børnene bliver bedre til dansk, engelsk, tysk, fransk eller hvilket som helst andet sprogfag, som de har i skolen.

Dit barn får mere selvtillid

Netop muligheden for at blive bedre i skolen er muligvis med til at bidrage til at børnene får mere selvtillid, når de lærer at løse problemer med kodning. Der er i hvert fald flere forældre, der har påpeget at deres børn er blevet mere selvsikre efter at de er blevet bedre til programmering. Netop problemløsning lærer også børnene at være mere tolerante samt at besidde mere tålmodighed. Alle tre nævnte færdigheder forbereder også dit barn på at kunne have succes på arbejdsmarkedet, når den tid kommer en dag.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Er robotplæneklippere smarte nok?

9 måneder siden By FagBogInfo 0 Comments

Hvis du sukker, hver gang du kommer i tanke om, at græsset skal slås, så er det måske tid til at investere i en robotplæneklipper. Meget simpelt, så skal du bare sætte ladestationen op, afgrænse haven med kantledning og programmere din robotplæneklip...

Det rigtige elektroniske udstyr sikrer effektivt arbejde

9 måneder siden By FagBogInfo 0 Comments

Elektronik spiler en kæmpe rolle i alle virksomheder i dag. Derfor spiller det også en stor rolle at have godt elektronisk udstyr, for at sikre god effektivitet i en virksomhed. Alt efter hvilket arbejde din virksomhed laver, er det forskelligt hvilk...

Undgå en afladet iPhone med en god oplader

10 måneder siden By FagBogInfo 0 Comments

Det værste er at have en iPhone med på arbejde eller til en fest og så opdage, at der næsten ikke er noget strøm tilbage. Man har selvfølgelig ikke sin iPhone-oplader med, og så er der ikke noget at gøre. Men der er nogle bestemte ting, der dræner te...