4 uger siden |  0 comments  |  Nyt om Teknologi

Lad os starte et sted, hvor vi går ud fra at du allerede har en CNC-maskine, som du netop har købt. Men du har endnu ikke haft tiden til virkelig at sætte dig ind i, de muligheder CNC giver dig, og hvad det ellers kræver.
Samtidig kan vi, for eksemplets skyld, sige at det er en maskine til CNC-fræsning og at du primært har tænkt dig at arbejde med specialfremstillede produkter i metal.
Med CNC kan du skabe næsten hvad som helst, men husk at du er begynder og vi skal have dig igennem alle projekter i ét stykke.


Først en lille intro


CNC-fræsning er en specifik form for computerstyret bearbejdning, og fræsning i sig selv er en bearbejdningsproces, der kan sammenlignes med både boring og skæring.
CNC betyder Computer Numerical Control, og refererer til produktionsmaskiner, der ved hjælp af en computer kan fremstille en større portion ensartede, komplekse dele i hårde materialer såsom træ, plastic, glas, skum, metal m.fl.
Ligesom ved boring anvender fræsning med et roterende, cylinderformet skæreværktøj. Det giver næsten uendelige muligheder til at forskellige former, akser og huller.Trin for trin


  1. Først uploades en fil eller et billede i et tegnebaseret software, som konverterer data i filen til en vektor, maskinen kan arbejde med. Der findes naturligvis også software, hvor du direkte i programmet kan tegne din prototype.
  2. Når filen er på plads, indstilles maskinen ud fra hastighed og dybde, samt type af værktøj og arbejdslinje. Det kan være den føromtalte vektor eller en bleed-linje.
  3. Herefter skal vektorerne igen omdannes. Denne gang gennem en konvertering til g-kode. Heri finder maskinen X-, Y, og Z-koordinater til skæring:

X – horisontalt i forhold til skærebordet
Y – vertikalt i forhold til skærebordet
Z – afstanden til X+Y.

  1. Materialet fikseres på skærebordet ud fra et markeret centerpunkt – og gør dig selv en tjeneste: tjek for alt i verden at det sidder ordentligt fast. Rykker elementet sig i skæreprocessen laver maskinen ikke blot fejl, men det kan også skabe en farlig arbejdssituation.
  2. nu er du klar. Placer maskinen direkte over centerpunktet og marker det med 0. Så har den sit udgangspunkt.


Der findes en nemmere løsning


Er du skræmt, overrumplet eller forvirret? Det kan jeg faktisk godt forstå. Der er meget at sætte sig ind og meget at anskaffe.
Men det er her, at du skal være glad for at have din virksomhed i Danmark. Her har vi nemlig stadig en del produktionsvirksomheder, som virkelig ved, hvad de har med at gøre.
Min anbefaling går ud til LPM Production A/S. For i Ølgod har de både hoved og hænder skruet rigtigt på, og de giver gerne gode råd om CNC-fræsning – de er endda klar på at gøre arbejdet for dig.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Magneter - et tiltrækkende emne

1 år siden By FagBogInfo 0 Comments

Vi bruger dem alle sammen – magneter. Du har med garanti magneter hængende på dit køleskab. Vi bruger dem til at hænge vigtige ting op. Magneter kan dog også bruges til meget andet. Det er en ting, som vi bruger meget i vores hverdag. Har du nogen si...

Kvinder spiller mere end mænd

1 år siden By FagBogInfo 0 Comments

Der er nu flere kvinder, der bruger tid på at spille computerspil, end mænd. Det passer ikke ligefrem ind i den stereotype forestilling om acne-ramte teenagedrenge, der spiller computer på værelset til langt over deres sengetid. Men 52% af dem, der s...

Sådan får du mest ud af mobilen

1 år siden By FagBogInfo 0 Comments

Mobilen er på mange måder blevet menneskets nye bedste ven. Det er selvfølgelig sket efter videreudviklingen til smartphones, så man nu stort set kan nøjes med mobilen som det eneste device, hvis man vælger den rigtige model. Men hvad er det så, mobi...