Rejseforsikringer: Sådan bliver du dækket helt ind, når du rejser

Det er fantastisk at rejse og opleve hele verdenen. Du udvider din horisont, oplever nye ting og udvikler dig. Der er dog større sandsynlighed for at blive ramt af sygdom og ulykker når du er ude at rejse, hvilket øger behovet for en god forsikring.

Mange forsikringer dækker dog kun delvist, hvilket er et problem, hvis uheldet er ude.

For at du kan rejse sikkert med en god rejseforsikring, som dækker alt, som du kan komme ud fra, så har vi i denne guide samlet alt, hvad du skal om rejseforsikringer.

Dækning af hospitalsophold

En ting, som stort set alle forsikringer dækker er hospitalsophold i tilfælde af sygdom. Vi er i Danmark heldige at have gratis hospitaler, men det er ikke tilfældet i de fleste lande.

Prisen kan løbe op i mange hundrede tusindkroner i nogle tilfælde, hvilket er det sidste, du vil tænke på, hvis du er indlagt på hospitalet i et fremmed land. Sørg derfor for at din forsikring dækker alle hospitalsudgifter og ikke kun nogle af dem.

Dækning ved tyveri

Hvis du rejser til storbyer eller områder, hvor der er en stor chance for tyveri, så er det en god ide at sikre dig at din forsikring dækker tyveri.

De fleste rejseforsikringer dækker tyveri, men det er en god ide at tjekke efter, så du ikke først finder ud af det, når det er for sent.

Du skal dog være opmærksom på at mange forsikringsselskaber har en selvrisiko omkring 1000 kr. Det betyder at selv om du lige har været ude at købe 2 gode powerbanks med høj kapacitet til 250 kr. stykket, så får du ikke nogle penge fra forsikringen, hvis de bliver stjålet, da værdien er mindre end selvrisikoen.

Du kan dog hos nogle selskaber betale lidt mere, så du ikke har nogen selvrisiko.

Dækning ved mistet bagage

De fleste vælger at købe en forsikring, som dækker hvis de mister deres bagage. Det er dog i mange tilfælde ikke nødvendigt at købe en forsikring der dækker mistet bagage. Årsagen til at du ikke skal købe denne type forsikring, er at din indboforsikring dækker i tilfælde af at du mister din bagage.

Dækning af elektronikskader

Hvis du er typen der har alt fra smartphone til spejlreflekskamera, så er det en god ide at have en elektronikforsikring. En af de hyppigste elektronikskader, når folk er på ferie er en ødelagt skærm på telefonen.

Prisen på at få lavet en skærm på en iPhone eller en anden smartphone så vil det normalt koste dig et par tusinde kroner.

Inden du bestiller en ekstra forsikring, som dækker elektronikskader, så er det værd at undersøge om din indboforsikring også dækker elektronikskader i udlandet. Hvis den ikke gør, så sørg for at bestille en elektronikforsikring, som dækker dine udgifter til iPhone reparation og reparation af dine andre elektroniske apparater.

Dækning ved hjemsendelse

Hvis du kommer slemt til skade, og har brug for at blive hjemsendt til Danmark, så kan det blive dyrt. Det er derfor altid en god ide at sørge for at have en forsikring, som betaler i tilfælde af at hjemsendelse fra ferien er nødvendigt.

Det er normalt en del af de fleste rejseforsikringer, men kig for en sikkerhedsskyld efter.

Godtgørelse ved sygdom eller skade

Hvis du kommer til skade, og får varige mén, så er det en kæmpe hjælp at få en godtgørelse fra forsikringen. De hyppigste skader forbundet med ferie er ofte knæskader, som opstår på aktive ferier. Hvis du ødelægger nogle af dine ledbånd, så vil det normalt resultere i at du får en mén grad på mellem 5-10%. Det vil betyde at du er berettiget til mellem 42.000 kr. – 85.000 kr. i erstatning, hvilket for mange vil hjælpe, hvis de kommer til skade.