[Forsiden] [Emneliste] [Arkiv] [Ugens bøger]

Digitale billeder - billedbehandling på pc. Af Astrid Haugland. 348 sider, 17,5 x 25 cm. Med 500 illustrationer. Pris kr 299,00.

Oversat fra svensk af Innovate. Original: Digital bildbehandling (Pagina Förlag, 1999).

En praktisk indføring i den digitale billedverden. "Temaet i denne bog er todimensionale digitale stillbilleder; det vil sige, hvordan du arbejder med fotografier og malerier i pc'en, og hvordan du tilpasser dem til udgivelse i en tryksag eller på skærmen"(fra første kapitel).
I et enkelt og let tilgængeligt sprog forklarer bogen, hvordan digitale billeder og kameraer fungerer, og hvordan man bærer sig ad med at bearbejde eller manipulere billeder bedst muligt, før de præsenteres på internet, cd-rom eller på tryk.
Gennem praktiske øvelser illustreres de forskellige teknikker som for eksempel masker, farvekorrektion og retouchering ved hjælp af tre af de mest udbredte programmer til digital billedbehandling, nemlig Adobe Photoshop 6, Corel Photo-Paint 9 og Jasc Paint Shop Pro 7.
Bogens første to kapitler handler om forudsætningerne for digital billedbehandling og indeholder en præsentation af de billedbehandlingsprogrammer, bogen bygger på - med gennemgang af de værktøjer der findes i programmerne. Derefter følger en introduktion til digital fotografering og omtale af digitalkameraets virkemåde. Fjerde kapitel handler om, hvordan man bearbejder fotografier i computeren. I kapitel 5 omtales masker og anvendelse af forskellige lag til at skabe billedcollager. Kapitel 6 giver det teoretiske grundlag for de to følgende kapitler om forberedelse af billeder til udskrift, tryk, skærm, mv. Kapitel 9 beskæftiger sig med billeder til internet og multimedie. Bogen afsluttes med et kapitel om ophavsret.
Henvender sig til "alle med ambitioner om at lære sig selv digital billedbehandling fra grunden, selv nybegyndere, som aldrig tidligere har anvendt et billedbehandlingsprogram"(fra Indledning).

UDDRAG AF INDHOLD: Lær dine værktøjer at kende (vektorgrafik og punktgrafik; hvad kræves af din hardware; dine digitale værktøjer; anvendelse af hjælpefunktionerne). At tegne og male (find dine værktøjer frem; markeringer; masker; kurver). Digital fotografering (hvordan fungerer et digitalkamera; hvordan vælger man digitalkamera). Det digitale mørkekammer (juster billedets toneområde; farvekorrektion; retouchering). Fotocollage. Teoretiske grundprincipper (farvedybde; billedopløsning; indscanning af billeder). Billeder til udskrift og tryk. Farver til skærm og papir (farvebehandling i computeren; simpel farvelære; farveseparering). Billeder til internet og multimedie (billeder og skærmopløsning; farver på skærmen; webgrafik - tip og idéer; opret din egen webgrafik). Ophavsret. En lille ordliste. Forslag til videre læsning. Stikord.

UDGIVER:
IDG Forlag
Carl Jacobsens Vej 25, 2500 Valby
Tlf: 77 30 03 00, fax: 77 30 03 06
E-post: bog@idg.dk
Internet: www.idgforlag.dk

[Til top] [Forsiden] [Emneliste] [Arkiv] [Ugens bøger]


FagBogInfo
Blegdamsvej 4 B
Postbox 638
2200 København N
mailto:frodes@image.dk